Kooperativet Dalen

Kooperativet Dalen

IDEELLA KRAFTER OCH ETT MÅNGSYSSLANDE FÖRETAG 

Kooperativet Dalen i Sörsjön är ett mångsysslande företag som sköter om allt från hemtjänst och dagis till restaurang och pub. Här finner du också turistinformationen samt en liten biblioteksfilial.

År 2000 startade vi med en kiosk som öppnade till midsommar enbart med ideella krafter. Hösten samma år började vi med hemtjänst och skrev avtal med Malung och Älvdalens kommuner. Vi hyrde då församlingshemmet av kyrkan. År 2006 köpte vi fastigheten. Sen har det rullat på med restaurang, pub med fullständiga rättigheter, turistbyrån Fulufjällsporten, biblioteksfilial, catering och hushållsnära tjänster. Hösten 2010 öppnades förskolan och fritids Dal-lyan i lärarbostaden i gamla skolan i Sörsjön. Efter 1 år flyttade vi in i nya fräscha lokaler inne i själva skolan.

Vintern 2010-11 renoverades lokalerna i gamla församlingshemmet och nyinvigning skedde i början på juni med bl.a underhållning av självaste Lill-Babs.

År 2011 blev vi tillsammans med ett annat kooperativ (Västgötalandet) utsett till årets kooperativ och under pompa och ståt ta emot pris i Nykvarn. Det var en stor händelse som vi aldrig hade kunnat drömma om.

Genom mycket samarbete och ideella krafter har vi idag nått mål vi inte kunde drömma om när vi startade år 2000.

0280-830 01