Björnexpedition

Björnexpedition i Sälenfjällen

11 juni–9 augusti måndag–torsdag kl 16. Andra veckor maj-september enligt överenskommelse.

Följ med på en guidad tur i vår nordiska vildmark. Med en erfaren guide besöker vi bl.a ett björnide i vildmarken och upplever orörd natur i Sveriges sydligaste fjällområde – Sälenfjällen.

Turen startar på Sälenakvariet där vi får se naturfotografen Bosse Fritzéns fantastiska bilder och möten med björnar. Därefter åker vi med egna bilar ut i vildmarken och gör en vandring ut till ett björnide. Vi får lära oss mer om detta fascinerande rovdjur av vår guide, som ger oss en inblick i brunbjörnens liv i det vilda. Turen avslutas med att vi samlas runt elden och kaffepannan. Vi grillar korv och njuter av tystnaden i vildmarken.

Utrustning: Vattentäta kängor, stövlar, regnkläder, långärmad tröja, byxor, keps, myggmedel, kamera, kikare, dagstursryggsäck, vattenflaska och snacks.

Guide är Mikael Palm. Han är en erfaren fjällguide med natur-, kultur-, jakt- och fiskeguidning. Mikael har över 20 års erfarenhet av guidning i Sälenfjällen.

Information och fler upplevelser. For information and more experiences: www.salenakvariet.se

 

Om turen

Turen tar 3–4 timmar, vandring ca 4 km i skogsterräng.

Kostnad

SEK 895 för vuxen och SEK 695 för barn t.o.m 12 år.  Kaffe och korv ingår. Betala med kort eller kontant. Minimum 4 personer.

Mötesplats

Sälenakvariet, Östvalla 11, 78068 Transtrand

Bokning

Tel +46 280 22333 eller info@salenakvariet.se senast kl 16 dagen före.