Guidad topptur till Skagsvola

Guidad topptur till Skagsvola

Söndagar kl. 10.00, 4 juli-20 augusti samt 8 och 15 oktober.

 

Att gå Skagsvola i Trysil är en spektakulär upplevelse. Från Engersjön, längst norr ut i Trysil, går fjället 460 meter rakt upp till en fjällrygg som ger associationer till Besseggen.

Men denna kant är bredare och enklare att gå. Turen går in från baksidan av fjället, med start på Brunsdalssetra. Det är DNT som har markerat och tillrättalagt rundturen med spänger och stentrappor där det behövs. Spänningen stiger när vi närmar oss kanten, då det är brant ner mot öst. De som önskar kan välja en stig lite mer in från kanten. Väl uppe på toppen njuter vi av utsikten och tar en längre paus där guiden serverar sikburgare av fisk från Engersjön och blåbärssaft från omgivningen.
Rejäla skor (kängor), dagryggsäck som innehåller vindtät jacka, kläder efter väder och en flaska vatten. Alla hjälper guiden med att bära ved till elden.

Din guide i sommar är en lokal profil som känner till området väl, berättar historier och serverar dig lokala delikatesser. Du kommer att bli väl omhändertagen!

 

Om turen

Turen är 9,5 km, med 217 m i höjdskillnad och tar ca 4 timmar. Svårighetsgrad röd och kräver att både vuxen och barn har lite vandringserfarenhet. Barn bör vara under uppsyn av vuxen.

Kostnad

800 NOK för vuxen och 400 NOK för barn under 16 år. Inkl. guidning och lunch¸ sikburgare från Engersjön och blåbärssaft från omgivningen. Max 15 personer. Kortbetalning eller kontant i NOK.

Mötesplats

Mötesplats: Samfundshuset i Engerneset, 27 km från Trysil. Kör väg 26 till Engerneset, sväng in på väg 581. Samfundshuset ligger på höger sida.

Bokning

Bokning: Sms eller mail till Tore Stengrundet på +47 976 13 322 eller stengrun@online.no