Cykling i fjällen

Cykla i fjällen

Hos oss i Sälen, Idre, Trysil och Engerdal kan du kombinera cykling med andra  spännande upplevelser på fjället. Det finns ett stort utbud av aktiviteter och härlig avkoppling.

Läs mer nedan om vilken cykling som erbjuds på våra destinationer.

Sälen

Sälen Bike Park ligger i Lindvallen och här erbjuds både downhill och cykelstigar för både nybörjare och erfarna cyklister. Cykeluthyrning och cykelservice finns på flera ställen. I den lilla byn Rörbäcksnäs hittar du de mest fantastiska single-tracks, bland de bästa i Sverige faktiskt! Du kan också cykla cross country på Vasaloppsleden och cykla på fina stigar i Kläppen.
För mer information: www.bikingdalarna.se

Idre Fjäll

Idre Fjäll har 7 olika cykelbanor som passar allt från barnfamiljen till proffset. Här hittar du också en pumptrack och ett nytt upplevelse-område med hopp, dropp och balans-övningar. All cykling utgår från centrumtorget, där du även kan hyra cykel. Liften går upp till toppen av fjället varje dag, från 25 juni till 19 augusti klockan 10-15.
För mer information: www.bikingdalarna.se.

Trysil

Trysil är ett cykeleldorado! Trysil Bike Arena består av Gullia, enkelt och tillrättalagt, två cykelarenor med 100 km färgmärkta stigar på den nya kartan. På torsdagar och söndagar kan du ta liften upp till fjällstigarna och den spektakulära Magic Moose. Du hittar cykeltvätt, tre cykeluthyrare och cykelservice i närområdet.
För mer information: www.trysil.com

Engerdal

Korta och långa. Vänliga och lite vilda. Långa och tunga. Otroligt vackra. Här hittar du ett stort antal skogsbilvägar och stigar som passar ypperligt till cykling. Ta med din cykel på M/S Femund II och prova den fantastiska cyklingen i Femundsmarka. Broschyren ”Cykelturer i äkta vildmark” beskriver alla möjligheter som finns!
För mer information: www.femundengerdal.no