Upplev samekulturen

Upplev samekulturen hos Renbiten

Måndagar kl 13–17 i perioden 1. juli–30. september. Eller kontakta oss för beställning.

 

Maadter Ajjas sommarvisste. Upplev den äkta samekulturen genom en guidad vandringstur tillsammans med Renbiten. Det här är en magisk upplevelse där vi vandrar tillsammans med våra renar till gammelfarfars sommarviste. Här levde han tillsammans med sin fru, 10 barn och drängar hela somrarna för att kunna passa renhjorden, mjölka renvajorna, samla örter och växter.

Vandringen till sommarvistet och kåtan är ca 2 km lång i en lätt terräng som passar alla. I kåtan berättar vi om den samiska kulturen, hur livet som renskötare såg ut på farfars tid och hur vi arbetar idag. Vi sitter på renskinn runt eldstaden där vi lagar och serverar en samisk måltid.

Familjen Andersson, arbetar aktivt med renskötsel och har hela kedjan från kalvarnas födsel till försäljning av kött och renskinn i butiken.

Information och fler upplevelser: www.renbiten.se

Om turen

Vandringen är 2,5 km i en lätt terräng som passar alla. Turen är 4 timmar. Klädsel för att kunna vara ute oavsett väder. Kängor är att föredra, men det går bra med gymnastikskor.

Kostnad

Pris SEK 790 inkl. samisk måltid. Meddela eventuell specialkost. Betalning sker på plats med kort eller kontant. Vi tar norska och svenska pengar.

Mötesplats

Vi träffas vid vår butik «Renbiten» som finns i Storsätern, Idre. Grövelsjövägen 360, väg 1057.

Bokning

Send mail til info@renbiten.se eller tel +46 (0)25323330 senast kl 16 dagen innan.