Vildmarksvandring i naturreservat

Vildmarksvandring i Sälenfjällens största naturreservat

Kl 09 varje fredag mellan 7 juli och 15:e september.

Upplev det orörda Sälen som bara ligger ett stenkast från skidområden och krogar. Transtrandsfjällens Naturreservat är ett skyddat naturområde i norra delen av Sälenfjällen. Området håller en unik flora och fauna och är känt för att vara var rikt på älg och vårt största rovdjur; björnen.

Turen startar i södra delen och därifrån tar vi stigen mot vackra Kruggbäckdalen och vidare upp på Kalfjället med en vidunderlig utsikt mot Fulufjällets Nationalpark. Sen börjar nedfarten mot den vackra Lägerdalstjärnen och vår fina kåta/laavu där vi tar fikapaus. Vi vandrar genom en trolsk dalgång med en porlande fjällbäck där vi kan fylla vår vattenflaska. Här är det stor chans att hitta spår efter björn och älg. Framme vid Synddalstugan Fäbodar serveras lunch som består av «Kolbulle», en traditionell rätt från dessa bygder. Vägen hem går på en vacker spångad led.

Bra kängor eller stövlar. Lämpliga kläder för vandring och meddtag gärna ombyte av strumpor, undertröja. Regkläder bör också finnas i ryggsäcken. Fika och något att dricka bör också medtagas.

Guide är Peter Karlsson, profes- sionell guide, hundspannsförare och lavinhundförare i fjällräddningen.

Information och fler upplevelser www.hundspann.com

 

Om turen

Turen är ca 10 km och tar 4–5 timmar. Turen passar för alla med lite vana att vara ute och vandra. Barn under 12 år bör ha vana att vandra.

 

Pris

Vuxen SEK 795, barn under 16 år SEK 395. Lunch ingår. Betalas på plats med kort, kontanter eller Swish.

 

Mötesplats

Mötesplats: Peakpoints i Tandådalen

 

Bokning

Bokining: Ph. +46 (0)70-686 62 13 eller info@hundspann.com innan kl 17 dagen føre