Indoor

Indoor

Kombinera frisk luft med inomhusaktiviteter som SPA, bad, shopping, bowling, gym eller bio.

Bad, bowling, bio

Trött, tröttare, tröttast är ofta en skön känsla efter en hel dag utomhus på fjället. Då kan det vara riktigt härligt att bli ompysslad på SPA eller att värma sig i någon av alla bubbelpooler.
Är vädret riktigt busigt kanske en heldag med shopping, bio och bowling känns lockande.

Bada

Äventyrsbad, badtunna eller badsjö? Eller varför inte isvak eller eget varmbadkar i stugan? Oavsett om det är sommar eller vinter så bjuder Sälenfjällen på många möjligheter att värma sig efter en dag i skidbacken eller svalka sig efter en heldag med vandring på fjället.

Vi har ett av Nordens häftigaste äventyrsbad i Sälenfjällen inbäddad i en spännande havsmiljö. Här finns något för alla smaker, ör de äventyrslystna finns inomhussurfing och för de allra minsta flera poolområden att utforska. FlowRider® och vattenrutschbanan X-tube är de första av sitt slag i Sverige och tillsammans med vågor, strömmar och vattenrutschbanan Black Steel Hole erbjuder de en adrenalinfylld badupplevelse.

Vill du njuta av lite mindre poolarium finns det flera att välja på, med både bubbelpooler, pooler och bastu på flera av våra anläggningar.

Må bra

Njut av din ledighet och låt någon pyssla om dig för en stund. Få naglarna fixade, en skön välgörande ansiktsbehandling, ny frisyr eller en välbehövlig massage efter en dag i backen. Hos får du högklassiga behandlingar utförda av professionella terapeuter som gör gott för både yttre och inre.

Har du krafter kvar efter en dag i backen eller några mil på en av våra cross country leder så ta ett pass eller två på något av våra högklassiga gym. Att bli bäst eller först i längdspåret kräver sin träning så prova gärna vår stakmaskin inför nästa utmaning i ”Fädrens spår”.

Shopping

Sportprylar, inredning, livsmedel eller ett minne från Sälenfjällen. Att shopping betyder olika saker för oss alla är självklart. För en del av oss är det en av de roligaste upplevelserna under semestern att hitta något att ta med sig hem som påminner om resan och upplevelsen. För andra är det bara ett måste att säkerställa att mat finns i kylskåpet efter dagens utomhusupplevelser då magen kurrar.
Oavsett vilken typ av shoppare just du är så erbjuder Sälenfjällen ett varierat utbud av både sportprylar, mat och minnen.

I Sälens by har du ett brett utbud av både shopping och service som är ett måste att upptäcka under ditt besök.

Att göra

SÄLENAKVARIE OCH SÄLENS GLASHYTTA

I Sälenakvariet upplever du Västerdalälven från fjäll till hav. I vårt unika strömakvarium får du se våra vackra laxfiskar i Västerdalälvens fantastiska vattenmiljö. Här möter du öring, röding, bäckröding och regnbågslax i naturliga miljöer. Även våra vanliga svenska arter: gädda, abborre och mört möter du öga mot öga i våra akvarium. Under säsong kommer även en del andra av Västerdalälvens arter att besöka oss. På Sälenakvariet får du även ett spännande möte med vår nordiska fauna och vildmark.

Prova på att blåsa glas mitt i Sälen by, i Sälens Glashytta. Med hjälp av erfarna glasblåsare får man möjlighet att prova ett kulturhistoriskt hantverk. I värmen från glasugnen får du lära dig om hantverket och får själv möjligheten att tillverka ett eget glasföremål.

 

BOWLING – EXPERIUM

Vad är roligare än att utmana familj och vänner i bowling? På kvällen förvandlas bowlinghallen på Experium till en riktig färgfest. Banorna lyses upp i neonfärger och discobowling står på programmet.

bowling

Bio

Att krypa in i biomörket och njuta av nypoppade popcorn och en spännande film är avkoppling för både barn och vuxna både dag- och kvällstid. Våra två biografer med de pampiga namnen Vinterpalatset och Experium erbjuder 3D–bio med den senaste digitala tekniken.