Möten & Evenemang

Möten & evenemang

Allt från Vasaloppet till teambuilding.

Tävling, Teambuilding,
temaresa

Stora evenemang och möten har lite mystik och en aura av förväntan kring sig. Ofta sker starten under tidiga morgnar och många är de funktionärer som är hjärtat och pulsen som får evenemanget att kännas just så där välkomnande som man önskar. Stora evenemang och möten är en del av vardagen i Sälenfjällen. Funderingar kring prestation och vinst blandas med lyckan i att bara delta och vara en del av en gemenskap. Elit och motionär, var och en med sina egna målbilder.

Möten & konferens

Sälenfjällen erbjuder en motiverande miljö för möten och konferens som bidrar till engagerade medarbetare. Möjligheterna är många och våra konferensutrymmen passar för såväl mindre strategimöten som stora konferensgrupper. Vi hjälper dig att hitta en form där nytta och nöje på bästa sätt tas tillvara på maximal tid.

För den stora konferensgruppen går det att hyra ett helt fjällhotell med alla dess faciliteter och aktiviteter. Och för den lilla nybildade arbetsgruppen kanske teambuildning på fjället med övernattning i bivack eller tält under barmarkssäsong är den ultimata utmaningen.

Vasaloppet

Berga by i Sälenfjällen är startplats för världens äldsta, längsta och största långlopp, 9 mil på längdskidor mellan Sälen och Mora – Vasaloppet. Men Vasaloppet är idag så mycket mer än ett skidlopp. Under året kan du i VasaloppsArenan både cykla, springa och åka längdskidor de nio milen mellan Sälen och Mora. Känns det lite för långt finns alltid möjligheteten att prova delar av de nio milen i exempelvis Stafettvasan eller Halvvasan. Eller varför inte bara ta en kort promenad för att uppleva känslan av fädernas spår. Över 3000 funktionärer, många från Sälens IF gör varje Vasaloppsvecka möjligt. Och 80 000 personer deltar varje år i Vasaloppet.

1994 blev den nio mil långa och tio meter breda VasaloppasArenan utnämnd till naturreservat. Det är i sanning ett unikt naturreservat väl värt ett besök både under sommar- och vintersäsong.

Tävlingar

Tävlingar, stora som små, arrangeras året runt i Sälenfjällen. Sommar som vinter tampas elit och motionär. Vårt mål är att alltid kunna leverera spänning, bra banor, glada och hjälpsamma funktionärer, för att du som deltagare ska få ut det mesta och det bästa av din tävling. Självklart är det lika viktigt att alla medföljande och supporters också får ta del av stämningen, därför satsar vi alltid lite extra på att skapa extra händelser och upplevelser även vid sidan av tävlingen, både för stor och liten. I många av de tävlingar som arrangeras i Sälenfjällen har vi många olika samarbetspartners.

 

 

Evenemang

Fjällkalaset och Sälendagen är bara två exempel på alla evenemang som du kan ta del av i Sälenfjällen under året. Kanske skulle vi också passa på att nämna midsommar, Game fair eller Ski&Rock . Vi vågar påstå att vi har något evenemang för alla!

Vår Turistbyrå här i Sälenfjällen samlar många av de evenemang som händer här, året runt. Men bli inte förvånad om du på plats upptäcker att det händer än mer, att samla allt spännande som händer på en yta lika stor som hela Gotland är nästan omöjligt. Så enklast är att du kommer och besöker oss och låter dig bli överraskad.