Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort är Sveriges största familjeägda skidanläggning och den 6:e största anläggningen i Sverige. Om du reser söderifrån är Kläppen den första anläggningen du kommer till i Sälen. Det som särskiljer Kläppen från många andra anläggningar är att det inte är ett vanligt fjäll – utan ett berg byggt för skidåkning. Välkommen till oss!

Kläppen Ski Resort är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog, vilket skyddar mot vind samt gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för stora som små. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 37 km för den som vill ha lite omväxling på skidåkningen.

Gondol Sälen
En annan upplevelse är transporten från dalen till toppen med Gondol Sälen. Tack vare gondolbanans 47 gondoler, med en kapacitet på 2 400 personer i timmen, är liftköer sällsynta på anläggningen. Ett annat stort plus är att varje gondol har eluppvärmda sittplatser, vilket gör resan både bekväm och återhämtande inför nästa åk.

Trolle & Trolla
Väl på plats kommer barnen skapa bekantskap med Kläppens stora personligheter, trollsyskonen Trolle & Trolla. Förutom att vistas i barnområdet bjuder trollen på flertalet färgsprakande och lärorika föreställningar under veckans gång där barnen bjuds in att sjunga med och interagera.

Kläppen Snowpark
En annan faktor som satt Kläppen Ski Resort på skidkartan är de omtalade och prisbelönta parkerna; Kläppen Snowpark, Junior Snowpark och Blue Line. Den förstnämnda är utsedd till Nationalarena för Freeskiing och Snowboard och här förlägger både snowboard- och freeskiinglandslagen många av sina läger. Med lite tur kan man träffa på den svenska snowboardstjärnan Sven Thorgren som är en av Kläppens ambassadörer.

Vinteraktiviteter
Starta dagen tidigt med morgonskidåkning i nypistad och orörd manchesterföljt av en lyxig frukostbuffé på Restaurang Halster. För den som önskar ett annorlunda träningspass rekommenderar vi vår randonnéeled, alternativt vår guideledda snöskovandring på toppen av Kläppenberget. För den som önskar högre hastighet finns alternativet skotersafari, vilken likt våra andra aktiviteter utgår från toppen av berget.

Restaurangutbud
Välj och vraka mellan Kläppens nio restauranger och caféer. Våra krögare värnar om de lokala företagarna i Sälen och Dalarna, därav är mycket av det som serveras på anläggningen tillagat på lokala råvaror. Filosofin hos Kläppen Restauranger är tydlig ”din skidresa ska också vara din matresa”.

Boende
På Kläppen Ski Resort kan du välja mellan att bo på det nybyggda lägenhetshotellet Kurbits, i våra olika stugbyar alternativt på en drop in-plats på Kläppens camping.

Längdskidåkning
I anslutning till den alpina skidåkningen finner du Kläppens fyra längdspår på totalt 37 kilometer för både skate och klassisk stil. Välj mellan att skida längs med Västerdalälven nere i dalgången, på öppen och snötäckt myrmark eller på toppen av Kläppenberget. Självklart går gondolen att nyttja även för dig som har längdskidutrustning på fötterna.