Stöten i Sälen

En komplett skidresort

Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och har länge kunnat stoltsera med den bästa och mest varierande skidåkning Sälen kan erbjuda. Med ett komplett skidsystem och Sälenfjällens högsta fallhöjd på 370 meter, har Stöten länge varit en destination för både nybörjare och proffs.

I Stöten finns något för alla:

Familjen
Vad gör en skidanläggning till familjens favorit? Är det Sälens längsta nedfart – Mormors Störtlopp i grön lutning? Perfekt för alla som älskar att cruisa nedför fjället med storslagen fjällutsikt framför ögonen. Här hittar du populära Vargklubben, där det dagligen ordnas mängder av barnaktiviteter med Stötens populära maskot Vargy. Här behöver föräldrarna inte alltid vara med utan barnen och Vargy kan ha roligt själva, självklart tillsammans med utbildad personal. I vårt aktivitetshus Vattufjäll hittar du äventyrsbad, bowling och avkoppling.

Proffsen
Eller vad sägs om extremåkarnas storfavorit – Älvan? En svart nedfart som Freerides läsare utnämnt till Sveriges bästa pist! Självklart finns även utmanande offpist-åkning, samt äventyrsarenor i Stöten Adventure med tävlingsutmaningar för alla åldrar.

Livsnjutaren
Men en lyckad skidsemester innehåller ju mer än bara skidåkning. Smaklökarna behöver också sin åktur! Fånga alpkänslan över en fondue i Tyrolerladan, mumsa på våfflor med varm choklad i Våffelstugan, eller gå till Brasseriet och njut av spännande smaker som smörbakad hälleflundra med äppel- och jordärtskockspuré, picklad shiitake, sparris, brynt smör och friterad dill.

För dig som vill välja
Här finns boendealternativ för precis alla behov och plånböcker. Alltifrån stora, lyxinredda timmerstugor till logi med våningssäng. Här finns fina krogar, enkla kafeér, populära barer och en mycket omtyckt nattklubb.